Adatszolgáltatás a KRÉTA-banMiért pont KRÉTA?
A KRÉTA rendszer egyszerű betöltési (importálási) lehetőségeket biztosít, így minden intézmény kényelmesen és gyorsan elkészítheti és feltöltheti saját tantárgyfelosztását. A KRÉTA Adatszolgáltatás modulja nem tartalmazza a rendszer teljes funkcionalitását, így a legtöbb menüpont ugyan látszik, azonban elérhetetlen, ezzel is megkönnyítve a szoftver használatát, és hogy az adatszolgáltatáshoz szükségtelen adatokat még véletlenül se töltsék fel.

Gyakran ismételt kérdések


Hogyan lehet a NEPTUN-Napló rendszerbe feltöltött besorolásokat a KRÉTA rendszerbe áttölteni?

  1. Lépjen be a NEPTUN-Napló Adminisztrációs rendszerébe!
  2. Válassza az „Importálások” funkciót, majd kattintson a „KRÉTA adatok” fülre!
  3. Kattintson a „KRÉTA tanulók besorolásának – Adatok exportálása Ecel (XLSX) formátumba” ikonra (barna színű ikon)
  4. Az elkészített táblázatot mentse el a saját gépére!
  5. Zárja be a NEPTUN-Napló rendszert, majd lépjen át a KRÉTA rendszerébe!
  6. A KRÉTA rendszerben válassza az „Importálások – Tanuló besorolás importálása” funkciót!
  7. A Fájl kiválasztása funkcióval válassza ki, majd az „Importálás” gombbal importálja be az előzőleg lementett Excel állományt!
  8. A MENTÉS gombra kattintva mentheti el a besorolásokat a KRÉTA rendszerbe!

Az importálás során kérjük figyeljen az alábbiakra:

  1. A tanulók nevének, oktatási azonosítójának a NEPTUN-Naplóban ill. a KRÉTA rendszerben is azonosnak kell lennie.
  2. Az osztályok ill. csoportok neveinek meg kell egyeznie a NEPTUN-napló ill. KÉRTA rendszerben. A KRÉTA rendszerbe csak azoknak az osztályoknak, csoportoknak az adatait tudja importálni, amelyek mindkét programban azonosak. Ha szükséges módosítsa az osztályok, csoportok neveit a programban vagy az Excel táblázatokban.

 

A pedagógus munkaidő-kedvezményénél nem szerepel az ok, ami az alkalmazottamra vonatkozik. Mit tegyek? (pl. több munkaidő-kedvezmény okot is szeretne megadni)

A KLIK állásfoglalása szerint jelenleg nem lehetséges az órakedvezmények halmozása. Amennyiben az Önök esetében mégsem igaz ez, és a tankerülettel egyeztetve más okot szeretne megjelölni, kérjük, válassza az "Egyéb" opciót.

A pedagógus óraszáma magasabb, mint a kötelező óraszáma. Ezt hol tudom megjelölni a munkaügyi adatoknál?

Az Alkalmazott heti óraszáma egy számított érték a Kötelező óraszám és a Munkaidő-kedvezmény óraszámának különbsége. Amennyiben ez az érték kisebb, mint a tantárgyfelosztásban megadott óraszám, nem jelent problémát, azonban természetesen az alkalmazottra jutó státusz-szám magasabb lesz, mint egy, hiszen így helyes az érték.

Mit tegyek, ha az osztályba vagy csoportba több különböző évfolyamú diák is jár? Milyen évfolyamot jelöljek meg

Ilyen esetekben kérjük, hagyja NA, azaz Nincs adat értéken az osztály vagy csoport évfolyamát, és ezen esetekben a figyelmeztetést hagyja figyelmen kívül

A rendszer figyelmeztet, hogy több osztály és csoport létszáma nincs megadva. Hol tudom ezt megtenni?

Kérjük, látogasson el az Osztály, illetve Csoport felületekre, ahol minden Osztály vagy Csoport módosításával megadhatja a "Tervezett létszám" értéket.

Az osztály vagy csoport létszámértékét beállítottam, azonban a táblázatban nem jelenik meg ez az adat. Miért?

A Létszám és a Tervezett létszám érték nem egyezik meg a rendszerben. A Létszámot a csoportba vagy osztályba sorolt diákok alapján számítja a rendszerre, amire jelenleg nincs lehetőség az Adatszolgáltatás módban. A Tervezett létszám értéket a rendszer nem mutatja a táblázatban.

Nem tudom beállítani a foglalkozásnál, hogy Tanórán kívüli foglalkozás. Felvételnél csak a tantárgyak jelennek meg a listában. Mit tegyek?

Kérjük, ezen esetekben vegyen fel egy technikai jellegű tantárgyat. Javasoljuk a "Tanórán kívüli foglalkozás" tantárgyat, de elfogadhatóak az egyéb speciális tantárgyak is (pl. Napközi, Felkészítés, … stb.). Ezen esetekben kérjük, jelölje be a tantárgyak kategóriáját "Egyéb" értékre.

Hogyan vehetem fel utazó gyógypedagógus csoportját (amelybe nem sorolhatok diákot)?

A rendszerben az adott csoport típusát állítsa „utazó gyógypedagógus csoportja” típusra. Ez a csoporttípus nem jelenik meg a figyelmeztetések között, valamint nem sorolható bele diák.

Elérhetőségeink


ugyfelszolgalat@ekreta.hu


+36-1-999-1700